keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Toukokuun ostokset

Toukokuun menot oli yhteensä 561,34 €.

Huonekalut ja sisustus: 337,96 €
· Ikeasta olohuoneeseen vitriinikaappi 199 €
· Ikeasta olkkariin iso karvamatto 99 €
· Ikeasta eteiseen/olkkariin 2x matala kaapisto ovineen ja lasilevyineen yht. 90 €
· Ikeasta olkkariin pöytä 69 €
· Ikeasta eteiseen pyykkiensäilytyspenkki 49 €
· Ikeasta kotiinkuljetus 39 €
· Ikeasta eteiseen/olkkariin pyöriensäilytystolppa tarvikkeineen 37 €
· Ikeasta olkkariin lattiavalaisin 30 €
· Ikeasta eteiseen käytävämatto 24,95 €
· Ikeasta 3 vaatteidensäilytyspussia 9,99 €
· Ikeasta olkkariin seinähylly 9,99 €
· Ikeasta olkkariin parvekematto 7,99 €
· Ikeasta kattolamppu 7 €
· kirppikseltä muumipussilakanasetti 4 €


Matot


Penkki


Pyöriensäilytyssysteemi puolivalmiina


Hemnes-sarjan vitriinit, ostettu marraskuussa ja toukokuussa


Jalkalamppu, matot ja pöytä tän kuun uutuuksia, sohva, sohvatyynykangas ja verhot tammi-/helmi-/maaliskuun ostoksia


Pussilakana

Vastike: 122,95 €
· Sisältää hoitovastikkeen lisäksi sähkö- ja vesiennakon

Perusruokakauppaostokset: 56,50 €

Asuntolainanlyhennyksen korko ja veloituskulu: 13,43 €

Ravintola/kahvila/baari: 11,75 €
· siideri baarissa 7 €
· Ikean ruoka-annos, hyviä kasvispyöryköitä, 3,95 €
· Ikean pehmis 0,80 €

Lahja: 9,55 €

Puhelin ja netti: 7,45 €
· netti, 14,90 €/kk

Keittiötarvikkeet: 1,00 €
· kaksi isoa ruokalautasta kirppikseltä yht. 1 €
· ruoanlaittopinsetit/-lastanipsut Ikeasta, 1 €


Kuvassa myös samalla Ikea-reissulla ostetut vaatepussit ja valaisin

Kosmetiikka ja hygienia: 0,75 €
· Ikkunanpesuaine Lidlistä, 1,50 €. Edellinen puteli oli ostettu 2000-luvun alussa. Eipä tullut edellisessä asunnossa juuri ikkunoita pestyä, koska verhoja piti pitää melkein aina kiinni. (Loppusiivouksessa toki pestiin, mutta ikkunanpesuainetta kului siis vuosien aikana enemmän peilien putsaukseen kuin ikkunoihin.) Uudessa asunnossa sen sijaan tulee ikkunoista tuijoteltua ulos, joten ne tulee varmaan jatkossa pestyä kaksi kertaa vuodessa.


Likaiset ikkunat oli joo ennen putsausta...

10 kommenttia:

 1. Onpa kivan ja raikkaan näköistä teillä! Jos meidänkin kodin sisustuksesta tekisi tuollaisen listauksen, olisi se varmasti yhtä Ikea-painotteinen :D Samat pihdit ja pukupussit löytyy täältäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hahaa, pihtejä myöten samansuuntaista! :D Tuo Hemnes-sarja tuntuu kyllä tosi kivalta (ja hinta-laatusuhde hyvältä) ja muu sisustus on koitettu valita Hemnes-yhteensopiviksi ;)

   Poista
 2. En pääse millään yli noista perusruokakauppamenoista, ne on ihan uskomattoman pienet! Mulla meni viime VIIKOLLA 110 € ruokakauppaan, ja se on tosi vähän. Viitsisitkö tehdä tarkempaa analyysia esim. viikon tai kuukauden kauppalaskuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna! Kiitos kommentista ja kysymyksestä. Kunnolliseen analyysiin en nyt taida lähteä, mutta avaan toki heti hieman asiaa.
   Kurkkasin blogiisi ja siitäkin tuli mieleen pari asiaa selvennykseksi.
   Kuukausittaiset (ja varsinkin viikottaiset!) ruokamenoni vaihtelevat, ja viimevuoden keskimääräiset perusruokakauppaostokset oli n.80 €/kk. (Esim. nyt toukokuussa tuli oltua useamman kerran sukulaisen tai ystävän ruokapöydässä, joten se selittää osittain tän kuun poikkeuksellista pienuutta. En myöskään ostanut yhtään alkoholia kaupasta toukokuun aikana, vaan join huhtikuussa ostettuja.)
   Mulla noihin perusruokakauppaostoksiin ei kuulu esim. pyykinpesuaineet ja kahvin suodatinpussit, vaan lähinnä ruoka ja juoma.
   Asun puolisoni kanssa kaksistaan, ja mainitsemani summat on tietenkin siis vain mun ruokamenot, ei koko perheen. Ymmärsin, että teidän nelihenkisellä perheellä menee yhteensä n.700-800 €/kk, joten se on vajaa pari sataa per henki kuukaudessa. Ei siis niin kuin ensin kuvittelin, että sulla menisi vain omiin ruokiisi melkein 500 €/kk! (Lapsettomana en osaa arvioida kuinka suuri osuus ruokakauppamenoista menee taaperolle, teinille tai aikuisille, joten kuvittelen, että melko tasan kuitenkin, varsinkin jos lasket mukaan muutakin kuin ruoan. :D )

   Olen aiemmin kertonut mm. postaussarjassa "Miten syön alle satasella kuukaudessa" jotakin enemmän tästä aiheesta. Klikkaa siis tuosta oikealta tunnistepilvestä kohtaa "ruoka", ja toivottavasti saat hiukan selvennystä. :) (Kannattaa ehkä lukea alimmasta lähtien.)

   Poista
  2. Mä olen lukenut ruokapostauksesi, enkä silti käsitä summaa. Mun ajatuksissa sä/ te olette hyvin pieniruokaisia, hoikkia ettekä välitä viikonloppunameista. (Meillä uppoaa aika kevyesti 40 - 50 €/kk karkkiin ja sipsiin.) Pitänee koittaa leipoa itse aluksi vaikka sämpylät ja katsoa vaikuttaako se. Ja tosiaan, mun ruokakauppalaskussa on paljon muutakin, esim. vaipat, siivousaineet, paperit.

   Poista
  3. Aa, okei, mä aluksi meinasinkin kysyä, oletko lukenut. :)
   Ollaan joo hoikkia ja pieniruokaisia. En osaa sanoa, kuinka paljon herkkuihin menee rahaa kuukaudessa, mutta veikkaisin sellaista 5-10 €. Karkeistakin (ja muista herkuista) kyllä tykkään, mutta mä en mutusta kerralla kaikkea, vaan esim. joku avonainen karkkipussi voi mulla kestää helposti yli viikon.
   Ja oma ruokalaskuni olisi tosiaan heti huomattavasti korkeampi, jos kaikki leipä ostettaisiin kaupasta.

   Poista
 3. Aivan ihanan näköinen koti teillä, todella viihtyisä! Ja minä niin ihailen kuinka nuukasti pystytte elämään ja silti teidän elämä tuntuu olevan oikein mukavaa. Kiitos taas kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
 4. Vai oliko sisustukseen 675,92€?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut tapana kertoa kuukausikatsauksissa omat menoni ja lisäksi, minkä hintaisiin asioihin rahaa on kulunut. Ne ei aina ole samoja summia, eikä aina puolet ja kaksinkertainen, koska osa ostoksista on vain mun omia ostoksiani ja osa puolison kanssa yhteisiä. Tästä olen muutamia kertoja kyllä kertonut, mutta en joka kerta. Tässä postauksessa en maininnut, eli siis nuo alleviivatut otsikot on mun menojani, ja alapuolella luetellut pallurakohdat on juttuja, joita ollaan joko ostettu yhdessä puolisoni kanssa tai sitten olen maksanut itse kaiken. Esim. huonekaluihin ja sisustukseen meni meiltä yhteensä tuo 675,92 €, mutta kaikki oli mun ja puolison yhteisiä, joten oma osuuteni on puolet, 337,96 €. Sitten taas ravintola/kahvila/baari on kaikki vain mun omia syömisiäni, joten 7 + 3,95 + 0,80 = 11,75 €.

   Poista