perjantai 7. elokuuta 2015

Heinäkuun ostokset

Heinäkuun menot oli yhteensä 698,24 €.

Vastike: 122,95 €
· Sisältää hoitovastikkeen lisäksi sähkö- ja vesiennakon.

Terveys: 374,00 €
· Silmälasit Silmäasemalta -50 %:n tarjouksella.

Perusruokakauppaostokset: 83,90 €

Puhelin ja netti: 31,07 €
· Netti, 14,90 €/kk; 7,45 €.
· Puhelinlasku 4 kuukaudelta; 23,62 €.

Ravintola/kahvila/baari: 30,60 €
· 1 olut, 2 lonkeroa, 1 sprite, 2 kahvia, 1 cappuccino ja 1 korvapuusti. Halvin oli kahvi 0,80 € ja kallein olut 7,50 €.


Cappuccino ja korvapuusti 7 €.


Huonekalut ja sisustus: 15,00 €
· Lidlistä 2 pussilakanasettiä yht. 30 €.
Asuntolainanlyhennyksen korko ja veloituskulu: 13,13 €

Vakuutus: 11,19 € 
· kotivakuutus, n. 90 €/vuosi.

Kosmetiikka ja hygienia: 8,55 €
· Erisan-shampoo Citymarketista, 2,80 €.
· Cien-shampoo Lidlistä, 2,20 €. (Tätä en ole vielä kokeillut, joten en tiedä, sopiiko minulle; jos sopii, vakioshampooni Erisan vaihtuu Cieniin).
· Omot, Tokmannilta, 2 litran pulloa, yht. 5 €.
· Pepsodent professional -hammasharja Citymarketista, 1,05 €.

Pyöräilytarvikkeet: 4,00 €
· Pyöräilyhanskat Lidlistä, 4 €.
Vaatteet: 2,00 €
· Paita kirppikseltä 2 €.

Lahja: 1,85 €

4 kommenttia:

 1. Noista silmälaseista tuli mieleen: oletko ikinä harkinnut laserleikkausta? Itse kävin pari vuotta sitten Medilaserilla ja olen ollut tosi tyytyväinen. Hintaa tuli parisen tonnia, mutta on iso säästö kun ei enää tarvitse ostaa uusia laseja, piilareita tai nesteitä, näihin upposi rahaa vuodessa euro jos toinenkin. Myös elämänlaatu parani huomattavasti. Itse olen myös tarkka rahankäyttäjä, mutta tuo laserleikkaus on sellainen johon "tuhlasin" mielelläni. Sain rahat kokoon 4 kuukaudessa kun laitoin joka kuukausi 500 euroa sivuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se leikkaus mielessä käynyt. Tunnen pari ihmistä, jotka on silmänsä leikkauttanut. Eikä tosiaan ole hinnasta kiinni, koska leikkaus säästäisi lasikuluissa. Asia ei kuitenkaan ole kohdallani yksinkertainen. En ole konsultoinut lääkäriä asiasta, mutta käsitykseni mukaan mun silmilleni leikkauksen onnistuminen niin, että en tarvitsisi ollenkaan laseja, on epätodennäköistä, ja todennäköinen tulos olisi se, että tarvitsisin jatkossakin lasit, toki en ollenkaan niin vahvoja kuin nykyisin. Jollain tavalla ajatus silmien leikkaamisesta ahdistaa, vaikka ymmärrän kyllä, että riskit on minimaalisen pienet. Lasien kanssa elämiseen olen tottunut, ja vaikka välillä ärsyttää, ei vituta kuitenkaan niin paljon, että pakko olisi päästä kevyempiin lukemiin.

   Poista
 2. En ehkä oikein suosittele leikkausta. Yksikään silmälääkäri ei itse leikkauta silmiään riskien ja näöntarkkuuden menettämisen pelosta (tämän on sanonut yksi silmälääkäri). Melkein kaikilla silmälääkäreillä on itsellään lasit. Yksikään minkään alan lääkäri, jonka kanssa olen jutellut, ei suosittele leikkausta. Pitkän ajan riskejä ei tunneta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kuten sanoin, riskit ahdistaa mua, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että ammattikunta itsekin pidättäytyy niiden vuoksi. Aika hurjaa oikeastaan!

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!