sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Maaliskuu 2017

Maaliskuun tulot;

Palkkatulot: 0 €

Työttömyyskorvaus: 518,40 €
Pääomatulot: 12,59 € (korkotuloja eri tileistä)
Muut tulot: 0 €

Yhteensä: 530,99 €

(Summat nettona)

Maaliskuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 111,60 €;
Perusruokakauppaostokset: 54,75
Ravintola/kahvila/baari: 39,40 € (ravintolassa alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja siideri)
Bussi: 12,50
Puhelin ja netti: 4,95
(Netti halpeni ja nopeni! Ennen meillä oli vastikkeeseen sisältyvä taloyhtiön netti 2 M ja maksoimme 50 M:n netistä 14,90 €/kk. Nykyään taloyhtiölaajakaista on 10 M, ja me maksamme 100 M:n netistä 9,90 €/kk. Osuuteni siis halpeni 2,50 €/kk.)

Yhteensä: 233,05 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 530,99 - menot 233,05 = 297,94 € säästöön. Säästöprosentti 56,11.Menot 233,05 € = 43,89 % tuloista 530,99 €


Peräjälkeen toinen "tavaraton" kuukausi! En siis taaskaan kuluttanut rahaa mihinkään fyysiseen esineeseen, jos ruokaa ei lasketa. (Huhtikuussa sama ei enää jatku.) Ja jälleen jäi suht pienistä tuloista parisataa säästöön kun oli maltilliset menot. :)

Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 820 €.

Kulttuuri ym. huvi -osiossa ei näy, että kävin elokuvissa. Tilasin leffalipun gallup-pisteilläni. Mm. parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Moonlight oli ehdottomasti katsomisen arvoinen.


Ravintola/kahvila/baari -osiossa ei näy ostamaani Hesburgerin mega-ateriaa. Se oli tarjouksessa 7,50 €. Maksoin siitä 5 € lokakuussa 2015 saamallani S-ryhmän ravintolasetelillä. (Nyt vihdoin olen käyttänyt kaikki 45 €:n yhteisarvoiset liittymislahja-alennussetelit.) 2,50 € maksoin gallup-pisteilläni lunastamallani hesen lahjakortilla.

6 kommenttia:

 1. Huh huh, yksi ateria ravintolassa maksoi melkein saman kuin koko kuukauden ruuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :D Onneksi oli sentään oikein maukas kokemus(, ja muutenkin kiva ilta). Varsinkin pääruoka (se kallein osa) oli todella hyvää!

   Poista
 2. Ei voi muuta ku ihailla ja samalla inspiroitua. Sulla menee vähemmän rahaa ku mulla kuukaudessa, vaikka asun vielä vanhempien luona eli en maksa asumisesta tai ruuasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Tulipa tästä mieleen, että harmi, kun en pitänyt kirjaa menoistani jo lukioikäisenä. Olisi kiinnostavaa nyt nähdä, kuinka paljon (ja vielä jos näkisi, mihin) kulutin! (Asuin vanhempieni luona siis lukion jälkeisen kesän puoliväliin asti.) Tai sekin olisi ollut kulujen kannalta kiinnostavaa aikaa, kun yliopisto-opiskelujen alussa opettelin oman talouden hallintaa asuessani reilun vuoden verran opiskelijasolukämpässä. Aloitin kuukausimenojen ylöskirjaamisen kun muutettiin Puolison kanssa yhteen asumaan (olin silloin 20-vuotias).

   Poista
 3. Pakko nostaa hattua, että en noin vähällä rahalla kuvittelisi voivan elää. Toki hedoninen adaptaatio on osasyyllinen. Vähällä tulet toimeen ja ilmeisesti kuitenkin elämä on kohtuu mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla ei taida hirveästi olla tuota hedonistista adaptaatiota; aika usein muistan olla iloinen, kiitollinen ja tyytyväinen siihen kaikkeen hyvään, mitä mulla on.

   (Aina en ole onnellinen, mutta silloinkaan en usko saavuttavani suuremmalla rahankäytöllä mitään parannuksia. Ainoa poikkeus tähän oli se, kun aikoinaan maksoin psykoterapiasta, ja ne tuhannet eurot oli kyllä huomattavan elämänlaadun parantumisen välttämätön ehto.)

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!