torstai 4. syyskuuta 2014

Elokuun tulot ja menot

Elokuun tulot;

Palkkatulot: 652,33 € (sisältää 99,78 € lomarahoja)
Työttömyyskorvaus: 396,16 €
Pääomatulot: 0 €

Yhteensä: 1048,49 €
(Summat nettona)

Elokuun menot;

Vuokra: 271,80 €
Muut menot 120,30 €;
Perusruokakauppaostokset: 84,45 €
Ravintola/kahvila/baari: 26,40 € (4 annosta alkoholia)
Lahja: 7,45 €
Kosmetiikka ja hygienia: 2,00 € (pumpulipuikkoja ja wc-puhdistusaine)

Yhteensä: 392,10 €

Tulot 1048,49 - menot 392,10 = 656,39 € säästöön. 
Elokuussa oli toistaiseksi tämän vuoden pienimmät menot. Syyskuussa tuleekin todennäköisesti tämän vuoden suurimmat menot, koska tiedossa on ainakin parin sadan edestä "ylimääräistä" menoa.

4 kommenttia:

 1. Olisi mielenkiintoista tietää mihin säästösi menevät? Onko kyseessä "normi" säästötili, rahasto vai kenties ASP tili? Kuinka kauan olet säästänyt ja millaisia summia jo olet säästänyt? Millaisia tavoitteita sinulla on säästöjen suhteen? Toki asunnon ostosta olet puhunut paljon, mutta silti nämä ovat jääneet minulle pimentoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä! On kyllä joo jäänyt pimentoon, en ole tainnut puhua säästöistä oikeastaan kuin yhdessä aiemmassa kommentissa. Ja sitten tosiaan siitä asunnonostosta.

   Olen säästänyt oikeastaan aina. Lapsena ja nuorena synttäri- ja joululahjarahoja, ripiltäpääsy- ja ylioppilaslahjarahoja, kesätyön palkkaa. Sitten opiskeluaikana elin suunnilleen opintorahalla ja asumislisällä ja kesätyörahoja jäi säästöön, myöhemmin on säästynyt palkasta ja/tai työttömyyskorvauksesta.

   Aluksi säästämisen tavoitteena on ollut vain saada turvaa "pahan päivän" varalle tai säästää opiskeluaikaista köyhyyttä varten, vasta myöhemmin kohteeksi on selkiytynyt omistusasunto. Konkreettisia markka-/eurotavoitteita mulla ei ole ikinä ollut säästämisessä, vaan säästän kaiken "ylimääräisen".

   En ole sijoittanut rahaani missään vaiheessa ollenkaan osakkeisiin enkä rahastoihin, mutta rahat ei kyllä juurikaan makaa nollakorkoisella tililläkään. Lapsena ja teininä rahat kyllä kertyi vain tavalliselle säästö-/talletustilille, mutta yli kymmenen vuotta oon harrastanut esim. ihan tavallisia määräaikaistilejä (3kk-3v, useimmiten 1 vuosi), joille on siis etukäteen tiedossa mikä pieni korko on. Lisäksi mulla on ollut pidemmän aikaa sellaisia 2-3 vuoden tilejä, joissa vuotuinen korko on ollut jotain 0,5-5,5 % riippuen tiettyjen viiteosakkeiden kurssikehityksestä.

   En siis ole halunnut ottaa sitä riskiä, että menettäisin omaa rahaani ollenkaan, vaan olen pitänyt ns. rajana sitä että saisin nollakorkoa jos huonosti kävisi. Tiedän kyllä, että inflaatio syö aika hyvin noita määräaikaistilien korkoja, mutta en ole halunnut ottaa riskejä, koska koen, ettei mulla ole kuitenkaan ollut yhtään sellaista "ylimääräistä" rahaa, jonka olisin ollut valmis menettämään. Olen kyllä harkinnut matalariskisiä sijoitustuotteita, mutta en ole niihin päätynyt. Rahasto- ja osakesijoittaminen tuntuu sellaisilta, joihin olen valmis vasta kun (oikeastaan jos) omaisuutta alkaa olla reilusti yli sen ekan asunnon ja pienen vararahaston. Sijoitushorisonttini kun on aina tuntunut kuitenkin olevan alle 5 vuotta, niin en halua lykätä rahaani mihinkään, minkä tuotoista pääsee iloitsemaan vasta vuosikymmen(i)en päästä.

   Nyt olen viimeisen kahden vuoden aikana laittanut rahaa tosiaan ASP-tilille, josta saakin melko hyvää korkoa; 5 % vuotuinen korko. (1% peruskorko + 4% korko kun asuntokauppa toteutuu).

   Tällä hetkellä mulla on ASP-tilillä, TalletusPlus-tilillä, KorkoExtra-tilillä ja tavallisella tilillä yli 40 000 €. Asuntolaina ei tule olemaan suuri, koska tulen käyttämään reilusti yli puolet säästöistäni asunnonostoon. Päätän vasta kun tiedän tarkasti asunnonostohinnan ja siihen mennessä säästetyn summan, mutta alustavasti ajattelin jättää n. 10 000 € omaa rahaa käyttämättä asunnonostoon.

   Poista
  2. Ohhoh ja Oijoi! Hurjia summia. Käsittämätöntä. Itse ajattelin haastaa itseni siihen, että velanmaksun päätyttyä kittuuttaisin niin, että saisin 50% säästöön 3kk/vuodesta.

   Tuosta kommentistasi saisi muuten noin vain yhden kokonaisen julkaisun :)

   Poista
  3. Totta, tuli niin pitkä vastaus, että sen laittamista ihan omaksi postauksekseen hetken mietinkin, mutta päädyin sitten vain kommentoimaan. Ehkä kirjoitan jossain vaiheessa vielä yhteispostauksen tuloista ja säästöistä, kun tosiaan blogi on eniten keskittynyt menoihin, ja nuo kaksi muuta on jäänyt vähän vähille.

   Toivottavasti itsesi haastaminen onnistuu, eiköhän se voi hyvin sujua, jos velanmaksusta olet saanut vauhdin päälle. :)

   Poista