lauantai 27. syyskuuta 2014

Viikko 38

Kalenteriviikko 38; 15.—21.9.

Maanantaina en kuluttanut rahaa mihinkään.

Tiistaina rahaa kului kolmen kuukauden puhelinlaskuun 19,80 €. Lisäksi ostin ruokaa ja kertakäyttölautasia ja -mukeja (kts. listaus alempana).

Keskiviikkona rahaa kului ruoan lisäksi kahden työkaverin läksiäislahjaan 10 €.
(Aika paljon on työkavereille tullut osteltua lahjoja tänä vuonna. Ei ole mikään maailman paras duunipaikka, vaan ainakin joka toinen haluaa enemmän tai vähemmän palavasti pois...)

Torstaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Perjantaina rahaa kului vain ruokaan.

Lauantaina rahaa ei kulunut mihinkään, vaikka lauantain takia kuluja kyllä kertyi lähes 200 €.

Mulla on syntymäpäivä tässä kuussa, ja tänä vuonna täyteen tuli pyöreät 30 vuotta. Aina aiemmin jos olen pitänyt juhlia, olen juhlinut kotona. Tänä vuonna halusin kuitenkin kutsua paljon ystäviä ja kavereita, joten päädyin pitämään synttärijuhlat muualla, koska tänne meidän kotiin ei olisi mahtunut puoliakaan kutsutuista. Lauantain juhliin tuli pitkin viikkoa (ja suurelta osin jo paljon aiemminkin ruokapuolta) ostettua vähän kaikenlaista.

Siispä koottu juhlakululistaus:

-paikan vuokra 140 € (Tämä tulee maksettavaksi vasta myöhemmin.)
-sipsit, karkit, pähkinät, keksit, limsat, dippikermaviilit, leipomistarvikkeet ym. n. 40 € (Tästä jo n. 15 € sisältyy elokuun ruokakuluihin, kun ostelin mm. tarjoussipsejä valmiiksi.)
-kertakäyttölautasia ja -mukeja yht. 2,18 €
(En yleensä osta koskaan kertisjuttuja, mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja, kun bileet ei ollut kotona.)
Yhteensä siis n. 180 €, mutta nuo 15 € + 25 € pistin kyllä laskennassa elokuun ja syyskuun ruokakuluihin, eli juhlat 142,20 €. Juhlatarjottavien laskemista ihan vaan ruokakuluihin perustelen silläkin, että ainakin pähkinöitä ja karkkeja jäi jäljelle (siis avaamattomia pusseja, jotka säilyy vaikka ensi vuoden puolelle, ellei niitä himoitse sitä ennen) ehkä n. 10 €:n arvosta.

Alkoholia en tarjonnut ollenkaan, (kutsussa oli toki kehotus ottaa omat juomat mukaan,) osittain kustannussyistä, osittain sen takia, että kun stressaan muutenkin järjestelyistä, niin yksi asia vähemmän, kun ei tarvi roudata booliastiaa ja olla täydentämässä sitä pitkin iltaa. Pidin syötävät tarjottavat simppelinä myös mm. helppous- ja stressisyistä; ei tarvinnut hankkia kertakäyttöhaarukoita ja -veitsiä, väsäillä ruokaa koko edeltävää päivää ja pähkäillä, miten ihmeessä ne saisi kuljetettua paikanpäälle. Ja ei tarvinnut pelätä, että ruoka lämpenee liikaa tai on liian kylmää oltuaan monta tuntia huoneenlämmössä.

Koristelut, servetit, roskapussit ja muut pikkuoheisjutut löytyi valmiiksi kotoa; siksi ostettavaa ei tullut ruokapuolen lisäksi kuin kertakäyttöastioista. Juhlat oli kivat, ja koska stressaava emännöinti oli koitettu minimoida, sain keskittyä myös juhlimiseen.

Lahjojakin sain runsaasti, mm. kakun, suklaata, pähkinöitä ja pulloja; portviiniä, kuohuviiniä, punaviiniä, olutta. Myös pysyvämpää materiaa, kuten harrastuksiini liittyviä kirjoja.

Lisäksi olen saanut synttärilahjaksi rahaa;
-500 € vanhemmiltani (En olekaan saanut vanhemmiltani yhtään mitään synttärilahjaa 5 vuoteen (paitsi melkein joka vuosi kyllä kortin), joten tämä ei ole jokavuotista. Sen sijaan jokavuotiset joululahjarahat on muodostunut mukavaksi traditioksi.) ja
-50 € Puolison äidiltä (Tämäkään ei ole jokavuotista, ja odotin pelkästään onnittelukorttia.)

Sunnuntaina ei kulunut rahaa mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!